Monday, December 19, 2011

Lync Mobile 2010 for Android

Introduksjonen av de nye mobile klientene for Lync 2010 er tidligere omtalt. Her kommer en detaljert gjennomgang av klienten for Android. 

Programmet lastes enkelt inn fra Android Market og snarvei kan enkelt legges på en av startskjermene:


Når du starter programmet for første gang må du fylle inn din SIP adresse samt tilhørende passord.

Før du logger på må du innom Menu – Alternativer. Der skal du legge inn ditt brukernavn.


Når du da logger på vil du komme inn i Lync Mobile 2010 klienten og få tilgang til den samme adresselisten som du har bygd opp i Lync klienten på din PC. Denne er også lett søkbar vha søkefunksjonen i Android (forstørrelsesglasset på knappelinjen). Du kan også sette informasjon om deg selv.

Om du åpner en kontakt så vil du få tilgang til detaljer rundt kontakten. Herfra er det mulig å se status (inkl. out-of-office) ringe (via mobilnettet, ikke VOIP enda), maile eller starte en IM.
En IM vil f.eks. se slik ut og det er også en grei oversikt over alle pågående IM'er.

Alt i alt et godt verktøy å ha med seg på Android plattformen. Ønsker for videre utvikling av denne klienten på Android må være: 
  • Integrasjon med kontaktregisteret for å få Present og interaksjonsmulighetene der. 
  • Kalender integrasjon med SSO mulighet til å delta i OnlineMeetings slik klienten gjør på Windows Phone7. 
  • VOIP støtte for å kjøre Lync samtaler over WiFi. 
  • Widget som gir interaksjoner direkte fra startbildene, noe som er en av Androids fordeler fremfor iOS.
Utviklingen drar oss fremover - versjon for versjon! Nå kan vi tastes også fra telefonen ;)


Friday, November 25, 2011

Trio kjøres fra iPad

Mange ønsker å kunne kjøre løsninger som kontaktsenter/sentralbord uavhengig av sted. Dette kan utmerket godt løses ved hjelp av Trio. En mulighet er jo klientløs agent, men det er mer elegant å benytte Trio Agent Web Client. Denne kan jo f.eks. kjøres i en iPad!
Trio Agent Web Client er en klient som kan startes fra en hvilken som helst nettleser som har tilgang til websiten som kjører på Trio serveren. Dette gir en fin fleksibilitet ettersom det ikke krever noen installasjon og klienten kan utnyttes på flere alternative plattformer og operativsystemer. Forutsetningen er at man har lisens til å bruke denne klienten.
Jeg har nå testet å bruke denne klienten på iPad. Testen er utført på LAN, men kan også kjøres hvor som helst så lenge iPad har internet tilkobling og VPN oppkoblet med LAN tilgang fra iPAD.
I innloggingsbildet til Trio Agent Web Client oppgir jeg brukernavn og passord for min Trio bruker samt det telefonnummeret jeg skal bruke for å besvare samtalene som kommer inn til kontaktsenteret (i dette tilfellet mitt mobilnummer):



Nå kommer jeg inn i Trio Agent Web Client hvor jeg har tilsvarende informasjon som i en «tykk installert» Trio Agent. Jeg ser oversikt over tjenestene som er tilgjengelig for meg, jeg kan anngi mine roller og min status. Samtaler jeg får inn kan kobles videre fra dette grensesnittet:


Fra fanebladet som heter Søk kan jeg søke i den samme Trio katalogen som er tilgjengelig i tykk Trio Agent:


Om jeg er i en aktiv samtale og trykker på et telefonnummer i trefflisten fra søket kan samtalen enkelt kobles.

Trio på iPad kan være et spennende alternativ for de som jobber mye ute på reise, i beredskapssituasjoner, hjemmekontor eller lignende. Om du har mulighet så bør du teste dette ut!


Wednesday, November 23, 2011

Clas Ohlson er brobygger

Clas Ohlson er vel for de fleste kjent som leverandør av alskens duppeditter. Ved Doosan Moxy har vi nå fått hjelp fra Clas til å koble en hullbånd printer opp mot en ny HP Z600 med Windows 7 64 bit. 

Utviklingsavdelingen ved Doosan Moxy har fått et solid løft etter at bedriften ble kjøpt opp av Doosan. Mange nye ingeniører er blitt ansatt, de har alle blitt utrustet med nye workstations, og i disse dager avsluttes et million prosjekt på oppgradering av I-Deas/TDM til NX/TeamCenter. Dette er verktøyet som benyttes for 3D utvikling av dumperene. 

Thursday, November 17, 2011

Documents To Go - spennende app for iOS og Android

Jakten på gode app'er for bruk i jobbsammenheng er en kontinuerlig prosess. Documents To Go er en applikasjon som jeg har brukt en stund og som fortjener å bli presentert. Den finnes stort sett for de plattformer du måtte ønske, og den behandler stort sett de formater og dokumenter du bruker i hverdagen! 

Produktet Documents To Go har mottatt en rekke priser som beste produktivitets app, beste app ever m.m. Det er ikke uten grunn når vi ser på funksjonaliteten. 


Tuesday, November 1, 2011

Google bor i printeren min

Jeg kom over et utrolig godt tilbud på HP OfficeJet Pro 8500A  – jeg hadde fingret med printeren hos en kunde tidligere og bestemte meg derfor raskt for å slå til. Dette er en utrolig spennende printer med innovative løsninger, og da er selvfølgelige Google med på lasset!

Jeg har lenge hatt lyst på en trådløs printer hjemme, og endelig kom tilbudet jeg har ventet på. Denne har ikke bare trådløs print fra PC, men også fra hva-som-helst-som-kan-sende-epost (iphone, ipad, NAS, webtjenester osv). Printeren har sin egen «hemmelige» mail adresse som jeg kan maile til , og vips så kommer det hele ut på printeren!

Monday, October 3, 2011

Trynefaktor - en inngang til jobben

Er du lei av å skrive alskens passord for å slippe inn på de mange systemer du trenger gjennom en hektisk hverdag på jobben? HP har et produkt som heter Face Recognition for HP ProtectTools. Enklere enn dette blir det ikke - fjeset ditt er passordet ditt! 

Jeg har ikke hatt blank hake etter denne hendelsen hvor jeg ikke fikk tilgang til maskinen!

Jeg har lenge brukt HP Protect Tools, og jeg en av de få som velger å like produktet. Til nå er det fingerprint scanneren jeg har brukt for å autentisere meg. Ved å dra fingeren over ei kløft har jeg fått tilgang til det jeg måtte ønske. 

HP har nå lansert Face Recognition som skal gi meg tilgang kun ved å plassere trynet mitt foran det innebygde webkameraet i HP laptopen. Dette måtte jeg selvfølgelig teste - tenk å få tilgang uten å måtte bevege et lem! 

Tillegget ble lastet ned, installert og konfigurert i HP Protect Tools. På samme måte som førstegangsbruken av fingerscanneren gikk systemet i gang med å ta en del bilder av vedkommende som var plassert foran webkameraet. 

Ved neste innlogging fant jeg en ny mulighet for å logge på - Facescan. Muligheten ble testet, og inn kom jeg. Det tok bare litt mye lenger tid enn fingerscanneren. Siden har fingeren igjen blitt tatt i bruk, men Face Recognition tidvis for å høyne geek faktoren. Trass responstiden har det fungert greit. 

Jeg har den siste tiden lekt litt med å utfordre systemet. Tap av personlig vekt taklet systemet bra, men overgang fra skjegg til bar hake gikk dårlig. Da fikk jeg ikke logget inn - trynefaktoren stemte ikke. Nå spørs det om jeg må vente halvannen uke til skjegget er på plass igjen, eller om jeg får logget inn med et bilde av mitt behårede tryne. Mulig jeg bare gir fingeren til hele trynefaktoren i håp om å slippe til igjen...

Monday, August 22, 2011

Competella sentralbordløsning for Lync

Competella er en spennende samarbeidspartner vi har som utvikler programvare innen multimedia og UC basert på Microsoft Lync. Vi har pr. i dag en kjørende demoinstallasjon av Competella Unificed Communication Suite 2010 som gir supplerende applikasjoner til Microsoft Lync. Dette inkluderer blandt annet et avansert sentralbord.

 


Løsningene fra Competella utnytter og bygger på styrken til Microsoft sin UC plattform samtidig som funksjonaliteten i plattformen blir utvidet med avansert samtale routing, avanserte søkemuligheter og gode integrasjoner mot mobile telefoniplattformer fra f.eks. Telenor. Competella søker med dette å møte både klassiske PBX behov samt nye multimedia og UC muligheter hos kunder. 

Friday, June 17, 2011

Telefonkatalogen, SMS og Fax integrert i Lync!

Jeg har fått deltatt i en test integrasjon mellom LYNC og Eniro Gule/Hvite sider som gir oss hvite sider, gule sider, SMS, faks med mer direkte i Lync. I tillegg gir pakken gratis tilgang til 1880 sin mobil applikasjon for visning av innkommende nummer og søk. Jeg tror modulen kan være en viktig brikke i å få den ultimate samhandlingsløsningen for oss og våre kunder. Produktet fremstår som en naturlig forlengelse av Lync, og vil derfor kreve svært lite opplæring. 







Installasjon

Produktet krever ingen server komponenter. Løsningen installeres som et tillegg til hver enkelts Lync klient og snakker derfra med en webservice som står sentralt hos leverandøren. Installasjonen består av to deler – 1 for nummersøk og 1 for SMS. 

Friday, June 10, 2011

Installere og oppdatere programmer er GØY!

Ikke alle synest det er like gøy å lete gjennom all verdens websider for å se etter oppdaterte versjoner av små, men nødvendige applikasjoner. Ninite.com er en genial tjeneste på nett for å installere og oppdatere disse mange små applikasjonene man trenger på en PC. Man velger enkelt de programmer man ønsker, laster ned en liten applikasjon som stille installerer eller oppgraderer de applikasjonene du har valgt. Enkelt og greit ved nyinstallasjon, eller ved servicearbeid på PC'er!


Wednesday, May 18, 2011

Lync i Windows Phone 7

Windows Phone 7 spås å bli størst på mobilplattformen 2 år frem i tid. Jeg prøvde selv Windows Phone 7 et par måneder i vinter. Plattformen har store potensiale, men langvarige barnesykdommer og manglende støtte i Norge gjorde at plattformen for min del ble vraket til fordel for Android – enn så lenge. 


Til høsten kommer versjon 7.5, og det er kanskje da på tide å teste plattformen igjen? 

Windows Phone 7.5, kommer til høsten og har kodenavn "Mango". Alle eksisterende Windows Phone 7-telefoner kan oppdateres til Mango. Mango fokuserer hovedsakelig på forbedrede funksjoner for næringslivet. Office 365 vil integreres tett i Windows Phone og den allerede svært gode e-post-klienten vil forbedres ytterligere med konversasjonsvisning på samme måte som i Outlook 2010 og Outlook Web App i Exchange 2010. 

Mango vil få en Lync-integrasjon slik at du kan koble telefonen til Lync-serveren og kommunisere med tekst, lyd og bilde mot alle de andre Lync-brukerne i organisasjonen din eller på Microsofts Lync-tjeneste i skyen. Lync ble lansert i fjor og er arvtakeren til Office Communication Server og er svært nærme å kunne erstatte telefonsentralen. Telefonen kan også lese og redigere dokumenter i SharePoint enten du har din egen eller bruker Microsofts SharePoint-tjeneste på Windows Azure. 

Bildet over viser hvordan presence informasjon fra Lync kan integreres direkte inn i telefonlisten på Windows Phone 7. Dette bildet er hentet fra en spennende 3-part programvare som allerede i dag kan integrere Windows Phone 7 inn mot Lync og Exchange 2010 kalendere. Se mer om dette her (mange spennende videoer, f.eks denne som viser hvordan du enkelt kan se exchange kalenderen til en kontakt!).


Friday, May 13, 2011

How is this name pronounced?

Have you experienced meeting someone or calling someone only to discover that you have pronounced the person's name incorrectly? It can easily be embarrassing, but Exchange UM can help us with this!


If you integrate Exchange Unified Messaging with OCS or LYNC, you get a lot, but a neat little feature that many people may not think about is the option to listen to how a name should be pronounced before contacting the person. This can be particularly helpful if you have to dialogue with people who have unusual or difficult names. Then it is impressive if you have perfect pronunciation.

The way Exchange UM helps us here is by giving us the ability to play back the name that the person entered himself when he first set up his voice mailbox

Telenor posisjonering i Lync

Vi var tidlig ute med et spennende pilotprosjekt sammen med Telenor hvor vi fikk posisjonering av våre Proffnett mobiler i OCS. Vi har nå fått løftet dette pilotprosjektet inn i LYNC!

Det må kjøres inn et lite tillegg til Lync klienten. På grunn av begrensninger i LYNC er integrasjonen ikke like tett integrert som den var i OCS. Følgende alternative bruksmønster finnes i dag:
 
1. Høgreklikk på en kollega og velg View Location under View More Options.


2. Åpne kontaktkortet og velg View Location under View More Options.

 
I begge tilfeller over åpnes et nytt vindu med et kart som viser lokasjonen.

Vi har tilgang til en posisjoneringsserver hos Telenor hvor vi definerer opp de brukerne som skal være tilgjengelig for posisjonering. Her har vi lagt alle våre sine Telenor mobilabonnementer i pilotfasen. Posisjoneringen er forøvrig kun satt opp å gjelde i tidsrommet mandag til fredag mellom klokken 08:00 og 16:00.

I tillegg kan hver enkelt bruker starte og stoppe posisjoneringen på sitt abonnement ved hjelp av koder på SMS inn til posisjonsserver.
Dette er et meget spennende pilotprosjektet mellom Telenor og IT Partner Møre som vi gladelig demonstrerer for våre kunder og samarbeidspartnere!


For mange kan dette være skremmende, for noen kan det være eksistensielt for produksjon og drift. Jeg finner dette spennende, og det hadde vært spennende å sett denne typen funksjonalitet implementert i støttesystemer som for eksempel Trio!

Tuesday, March 8, 2011

Greek chat in Lync

Hidden in Lync is a function where what you write in an IM is automatically translated into most of the world's languages. This works against your Lync and MSN contacts and works so well that via Norwegian you can have a chat dialog in real time with a person from, for example, Italy, Spain or China!

The translator behind it is a Microsoft Bing service similar to translate.google.com. The translations will of course not be perfect, but good enough for you to understand each other.


Wednesday, March 2, 2011

The location field in Lync

One of the big news in Lync is the ability to let users show the geographical location in the client based on automatic detection of network information. It may not sound powerful, but in practice it is a simple, automagical and good addition to an updated Presence!


The Location Information Server (LIS) can be used here, but this has not been implemented by us. Instead, we manually tell where we are, and Lync remembers it for the next time we come into that network.

Tuesday, March 1, 2011

Windows 7 deployment at customer

About a year ago, I started playing with the deployment of Windows 7 at a customer site. In the past we have used Ghost here, but increasingly newer operating systems combined with smaller and less uniform machine fleets have put Ghost on the sidelines. Now I run with only 2 images: 1 for 32-bit Windows7 and 1 for 64-bit Windows7. Refueling takes place using standard Microsoft software which is basically available to all our customers. 


The progress has been a bit half-completed for a year due to lack of time, but I have been forced to wrap it all up better. Basically, I use the Windows Automated Installation Kit for Windows7. This has been combined with some acquired knowledge from Brian Lee Jackson regarding syspreping a Windows7 machine from start to finish. 

The starting point for running images in/out from a machine is to boot on a WindowsPE CD Rom. I have loaded this disk with a PE Autorun Script that connects a network disk and starts a self-made BAT file with a customized menu system.

These menus give me easy access to download images to the computers as well as the option to retrieve images from a computer, although the latter is not as tailored yet.

The advantage of having the menu on the network disk is that I can now freely change this along the way without having to create new PE CD-ROMs. In the long term, I envision adding a RIS boot option to get started. Time will show...

If others are interested in seeing what has been done here, I have documented the process from A to Z.